Unieke presentaties door galeries, kunstenaars en evenementenorganisatoren.

Galeries, kunstenaars en organisaties van kunstgerelateerde evenementen presenteren de meest uiteenlopende kunstvormen verspreid over veel mooie locaties in en rond de gemeente Wijk bij Duurstede.

Elk weekend zijn er diverse galeries geopend. En ook “door-de-week” is er genoeg te zien en bezichtigen! Bovendien zijn er gedurende het hele jaar wisselende exposities te bewonderen.  Daarnaast wordt er ieder jaar wordt een open atelierroute (DE KunstRoute) georganiseerd met kunst op vele locaties, verspreid over de drie kernen (Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek). Kijk bv. eens op de facebookpagina. Ook is er het “Culturele Rondje”.

De eerste zondag van oktober is de binnenstad het podium voor vele kunstenaars uit binnen- en buitenland (DE Wijkse KunstMarkt). Dit jaar is dit 4 oktober.

Door de unieke ligging van Wijk bij Duurstede langs de rivieren, vroeger beter bekend als Dorestad, is door de bloeiende handel een bruisend stadsleven ontstaan. Vandaag de dag is dat nog steeds zo en ligt het accent nu op kunst en cultuur op vele prachtige locaties. De oude binnenstad is een mooi decor voor een wandeling langs vele historische locaties en gebouwen, eventueel met een gids of zelfstandig met de DE KunstStad app.

Bron en meer informatie: DE KunstStad.
Samenwerkende organisatie zijn: De Wijkse Kunstmarkt, Kunstuitleen en Wijks Atelier.

 

    Ezel en Uil    wijksatelier

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.