Duurzaam verbouwen van groenten, zachtfruit en kruiden.

De Wijkse Moestuin is er, als een lokale tuinderij, voor inwoners uit Wijk bij Duurstede en omgeving. De groenten kun je bij ons kopen via een groenteabonnement of via onze webshop. De tuin ligt net buiten Wijk bij Duurstede, verscholen tussen de boomgaarden. Op steenworp afstand stroomt de Kromme Rijn. Deze ooit zo belangrijke rivier heeft door haar vele overstromingen voor prachtige vruchtbare kleigrond gezorgd. Reeds vele eeuwen geleden was deze omgeving al in cultuur gebracht en werkten er landbouwers aan de oevers van de Kromme Rijn.

De Wijkse Moestuin heeft een oppervlakte van ca. 1,1 hectare. De kleigrond is er vruchtbaar, maar vaak lastig te bewerken. Ook op een relatief klein oppervlak van De Wijkse Moestuin zijn er verschillen in bodemstructuur. Er is een duidelijk verloop over de tuin van wat lichtere zavel naar vette zware klei. In het teeltplan wordt hier rekening mee gehouden omdat sommige groenten het beter op zware grond doen. Andere gewassen hebben juist baat bij een wat lichtere grond.

Ook is het raadzaam om niet meerdere jaren achter elkaar dezelfde groenten op één plek te zetten. Omdat iedere soort specifieke voedingsbehoeften heeft is de kans groot dat de bodem uitgeput raakt. Je begrijpt al dat het maken van een teeltplan een grote puzzel is.

De Wijkse Moestuin is lastig te vinden en alleen via een privé erf en een pad door de boomgaarden te bereiken. Als je een bezoek wilt brengen kun je het beste even een mailtje sturen via het contactformulier.

Bron en meer informatie
* Website De Wijkse Moestuin.
* Facebook De Wijkse Moestuin.

 

Logoweboptimalised

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.