Hardloopwedstrijd georganiseerd door WijknogLeuker met afstanden van 5 en 10 km.

De “Dijkenloop” is een unieke loop waarbij u kunt kiezen uit de afstand “5” en “10” kilometer. De 10 km start in de tuinen van Kasteel Amerongen te Amerongen.  De start van de 5 km is op de GravenBol, een prachtig recreatie- en natuurgebied in de Lunenburgerwaard langs de Lek. De GravenBol is door WijkNogLeuker in 2013 voor sluiting behoed en wordt geheel belangeloos geëxploiteerd, ondersteund door MVO-bedrijven en vrijwilligers. Meedoen aan deze loop betekent een unieke ervaring, het parcours voert langs de uiterwaarden, stiltegebieden, prachtige boerderijen en laat zien hoe mooi het wonen in Amerongen en Wijk bij Duurstede is.

De finish van zowel de 5 als de 10 km is in de stadshaven van Wijk bij Duurstede, waar speaker Henk Borgmeijer iedere deelnemer als altijd enthousiast zal binnenhalen.

Mooie prijzen
De 3 snelsten in iedere (leeftijds)categorie ontvangen een fraaie beker, een waardebon van RunnersWorld Aart Stigter en natuurlijk bloemen. De 1e prijswinnaars ontvangen bovendien een dinerbon voor 2 personen van Restaurant De Gouden Leeuw uit Wijk bij Duurstede of Restaurant ’t Veerhuis uit Beusichem. Ook dit jaar is er weer een bokaal voor de snelste Wijkse heer en Wijkse dame op de 5 km en 10 km. Daarnaast ontvangen zij ook een functioneel loopshirt van Runnersworld Aart Stigter.

Kleding
Het kan in oktober al fris zijn. Om warm te blijven tot de start wordt geadviseerd om met een oud T-shirt of ander oud kledingstuk in de bus te stappen en deze bij de start achter te laten. Deze kledingstukken worden na afloop gedoneerd aan de Stichting Dagopvang Utrecht, het Catharijnehuis (www.catharijnehuis.nl).

Meer informatie en het actuele nieuws vindt u op de website van de organisatie.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.