Uniek gebied met erg veel mogelijkheden.

“GravenBol” is ingericht voor oever- en waterrecreatie zoals surfen, picknicken, vissen, zwemmen, wandelen en natuurbeleving. Er zijn aanlegsteigers voor plezierjachten, een surfstrand en parkeerplaatsen op het terrein aanwezig. Kenmerkend voor dit gebied zijn de sterk fluctuerende waterstanden op de GravenBol. De verschillen kunnen oplopen van 2 meter in de zomer tot wel 8 a 9 meter in de winter en het voorjaar. Let op: het hele gebied kan dus onder water staan! In samenwerking met natuurbeschermingsorganisaties is rekening gehouden met de natuurwaarden in het gebied. De westpunt is en blijft een belangrijk rust- en broedgebied voor vogels. Natuurontwikkeling staat hier centraal. Dit gebied is beperkt toegankelijk via een wandelpad.

Horeca en speelvoorzieningen
De horeca is, in principe, geopend van 1 april tot 1 november en bij evenementen tussen 1 november en 1 april echter op dagen met een temperatuur vanaf 20 graden C. Is het kouder dan is de hoeveelheid bezoekers bepalend of de horeca aanwezig is. De toiletten zijn altijd open tussen 1 april en 1 november. Er is een terras met picknicktafels en een wateraansluiting. Barbecueën is alleen op gas toegestaan! Er zijn speelvelden met diverse speeltoestellen, ponton met zwemtrap, beachvolleybal- en beachvoetbal velden en een pingpong tafel. Ook zijn er ligbedden met parasols te huur.

Vissen
In de plas is het visrecht verhuurd aan de Federatie Randmeren, een samenwerkingsverband van een groot aantal hengelsportverenigingen. Iedereen die lid is van een bij NVVS aangesloten hengelsportvereniging kan hierdoor vrij vissen in de plas. 
Vissers die geen lid zijn van een vereniging kunnen dag- en weekvergunningen aanvragen bij de NVVS. 
Op GravenBol vindt u borden, waar alle visrechten staan aangegeven.  Let op: ook sportvissers dienen een geldige parkeerkaart te hebben om te mogen parkeren op de GravenBol.

Afval
Het dumpen van afval is verboden en wij verzoeken iedereen vriendelijk hun afval in de afvalbakken te deponeren of mee te nemen.  Wij zijn met de medewerkers anders veel tijd kwijt aan het schoonhouden van de stranden en speelvelden. Dit gaat veel geld kosten en kan het openhouden van de GravenBol in gevaar brengen.  Wie wordt betrapt krijgt geen waarschuwing echter onmiddellijk een boete!

GravenbolExpress
Pendeldienst GravenBolExpress wordt belbus! Check de website wanneer deze rijdt en zo ja, bel dan de “hotline” van de dienstdoende chauffeur 06 – 38 45 73 49. Buiten de schoolvakanties rijdt de GravenBol EXPRESS alleen op woensdagmiddag en zaterdag. De school-/zomervakantie is van 11 juli t/m 23 augustus. De bus rijdt stipt op tijd; bent u te laat dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid.

WijkNogLeuker
GravenBol is een activiteit van WijkNogLeuker.


Bron en foto’s: WijkNogLeuker, DitIsWijk.

 

   800-FB-5002-3

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.