Hoe ziet het leven achter de kloostermuren eruit?

Op woensdagavond 1 juli is er om 19.30 uur een informatieavond over kloosters. Deze vindt plaats in het Prinsenhuis naast de katholieke kerk aan de Klooster Leuterstraat 37. De toegang is gratis.

Twee in Wijk bij Duurstede wonende oblaten van een benedictijns klooster vertellen waarom ze zo vaak naar een klooster gaan en wat ze daar vinden. Vanuit Wijk bij Duurstede gaat 25 juli een groep mensen naar de Benedictijner St.-Willibrordsabdij in Doetinchem. Er is nog ruimte voor enkele mensen meer.

De informatieavond van 1 juli is ook een voorbereiding op die kloosterdag. De katholieke kerk in Wijk bij Duurstede is gebouwd op het terrein van het Maria Magdalenaklooster dat daar van 1400-1600 stond. 

De Sint-Willibrordsabdij in Doetinchem is de jongste van de Nederlandse benedictijner abdijen. Zij werd direct na de Tweede Wereldoorlog gesticht vanuit de (toen) overbevolkte Abdij van Oosterhout. Aanvankelijk woonden de monniken op het kasteel Slangenburg. Oorspronkelijk was het huidige complex de tijdelijke huisvesting tot er een groter gebouw zou komen. Dit is nooit gerealiseerd.

Inlichtingen: 0343-576946 of e: theom@kpnmail.nl

Bron en onderstaande foto: Wijkse Courant / De Weekkrant.
Hoofdfoto: Mitula.

 

De muur van Maria Magdalenaklooster-1399-te zien in de Kloosterhof naast het Prinsenhuis

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.