Grote belangstelling van organisaties, winkels en horeca.

Op zaterdag 12 en zondag 13 december 2015 organiseert winkeliersvereniging Hart van Wijk in nauwe samenwerking met WijkNogLeuker een kerstmarkt in de binnenstad. De organisatie heeft bij de aankleding en inrichting van kramen en winkels het accent gelegd op een uitstraling, die de historische binnenstad op passende wijze over het voetlicht brengt.

Lichtlinten
Naast de sfeerverlichting worden de winkelstraten aan elkaar gekoppeld door panelen langs de gevels waarin lantaarns zijn opgehangen. Op de Markt staan naast een grote centrale kerstboom, feeërieke houten huisjes en een kerststal voor de ingang van de Grote Kerk. Ook op het plein aan de Klooster Leuterstraat en in de etalages van de winkeliers domineren feestelijke kerstaccenten. 

Breed draagvlak
Vanuit verschillende zijden van de Wijkse samenleving wordt spontaan medewerking verleend aan de Kerstmarkt. Koren, toneelvereniging, klokkenluidersgilde, verkeersregelaars evenals een groot aantal vrijwilligers werken nauw samen om de bezoekers uit eigen stad en wijde omgeving in een gastvrije sfeer te ontvangen. De binnenstad is beide dagen autovrij. Parkeergelegenheid elders wordt via een speciale bewegwijzering aangeduid. 

Goede doelen
Een nieuw element van Kerst bij Duurstede is de presentatie van een aantal lokale goede doelen op de Markt die aandacht vragen voor hun activiteiten. Als betaalmiddel bij deze kramen en huisjes fungeert de lokale munteenheid N!X, die op de Markt aan de man wordt gebracht. De deelnemende bedrijven en organisaties op dit plein dragen twintig procent van hun omzet af voor een tweetal goede doelen: Hospice en Voedselbank.

Aanlichten centrale kerstboom 
Op zaterdag 12 december wordt om 17.30 uur op feestelijke wijze de centrale kerstboom op de Markt aangelicht en aansluitend een netwerkborrel gehouden. 

Openingstijden
Zaterdag 12 december 12.00 – 20.00 uur, zondag 13 december 13.00 – 17.00 uur.

Graag tot ziens!

Meer informatie: Website en Facebookpagina .

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.