Dit jaar de 10e editie!

De “Lekkodagen” is uniek en trekt veel belangstelling van “heinde en ver”.  Historische sleepboten bezoeken de stadshaven van Wijk bij Duurstede. Er zijn demonstraties, rondvaarten en bezichtigingen, muziek en ’s avonds verlichte boten. En meteen ook het grootste “shanty festival van Nederland!”. Het programma ziet er als volgt uit …

* Vrijdag 25 september
Vanaf 12.00h aankomst van de ruim 50 deelnemende boten.
18.00h Serenade van het Wijkse Shantykoor op het hoofdsteiger (nog onder voorbehoud).
18.30h Deelnemers schippersmaaltijd worden verwacht bij het Wijkse Stekkie. ’t Stekkie bevind zich rechts van de molen onder aan de dijk. Bij betaling wordt dit uitgelegd.
19.00h Opening en schippersmaaltijd bij ’t Stekkie voor de bemanning van de deelnemende boten.
20.00h Tot in de late uurtjes feestverlichting van de boten.

* Zaterdag 26 september
10.00h Bezichtiging van de deelnemende boten.
10.00h tot 17.00h rondvaarten met stoomsleepboot Jan de Sterke. Kinderen verkleed als piraat varen gratis mee!
13.00h Opening shanty festival 2015.
20.30h Verlichte avondvaart op de Lek. Het plan is om enkele grote slepers te laten varen met het publiek en schippers van deelnemende boten!
Muziek en zang met feestverlichting tot in de late uurtjes. En u kunt u ook genieten van de shantykoren.

* Zondag 27 september
10.00h Bezichtiging van de deelnemende boten.
10.30h Stads rondleiding historische binnenstad onder leiding van een echte stadsgids.
10.00h tot 17.00h rondvaarten met stoomsleepboot Jan de Sterke.
13.00h tot 15.00h Rondvaart voor mensen met een beperking op  de Harmonie.
15.00h tot 16.00h Optreden piratenkoor ‘Gein en Gek’ op de trap van de haven. Het repertoire is verdubbeld, misschien loopt het wat uit….
Net als vorig jaar is er in de middag een demonstratie van oude tractoren waaronder de oer-tractor de Lanz Bulldog.
20.00h Feestverlichting van de nog aanwezige boten.

* Maandag 28 september
De laatste schepen zijn uiterlijk 12.00h uit de haven vertrokken.

Rondvaart met de Krommerijnder
Rondvaart met de historische Krommerijnder op zaterdag en zondag. Vaartocht over de Kromme Rijn. Prijs p.p. € 8,50.  Vertrek iedere zaterdag en zondag om 13.30 uur. Tijdsduur ongeveer twee uur. Vaartijd heen ca. 50 tot 55 minuten. Terug idem. Pauze bij het keerpunt circa 10 tot 15 minuten.  Uitgebreide uitleg onderweg van natuur en cultuur door de beide schippers.  Bij regen wordt de overkapping opgezet. Vaarkaart voor een volwassene € 8,50  voor een kind vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar € 6,-. Bel voor reservering VVV Wijk bij Duurstede, tel. 0343-595 995. Meer informatie op de website.

Herinneringspenning vanwege 10-jarig jubileum
Dit jaar vieren wij ons 10-jarig jubileum. Voor deze speciale gelegenheid hebben wij gevraagd of André van Zwieten een mooie herinneringspenning wilde ontwerpen. ‘Grafisch ontwerper André van Zwieten is in Wijk bij Duurstede niet bepaald onbekend. Zowel voor de Lekkodagen als voor het gelijktijdig georganiseerde Shantyfestival Rijn en Lek ontwierp hij het beeldmerk. ‘Voor het maken van een herinneringspenning die schippers graag ergens in hun interieur willen bevestigen, moet je het niet ver zoeken’, oordeelt André, ‘De skyline van Wijk bij Duurstede is zó herkenbaar, net als het Lekkodagen-logo. Daar hoef je alleen maar een markante vorm omheen te zetten en je bent er’. Hij maakte gebruik van de mogelijkheid om het reliëf van de munt in drie niveaus uit te voeren. Wij bedanken André voor dit fraaie ontwerp en zijn enthousiaste medewerking. Voor meer informatie kijkt u op: www.andrevanzwieten.nl.

Meer informatie: Lekkodagen.

Lekkodagen

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.