Fraai optreden van Andries Faber en Patrick Holleeder.

Op Kasteel Duurstede treden Andries Faber (trompet) en Patrick Holleeder (piano) als “muzikaal duo” op .

Andries Faber heeft vanaf 1979 trompet gestudeerd aan de conservatoria in Utrecht en Hilversum. Als uitvoerend musicus is hij daarna bij diverse orkesten (waaronder The Skymasters) werkzaam geweest. Ook heeft Andries als dirigent voor diverse bigbands gestaan en is thans dirigent bij Concordia in Wijk bij Duurstede.

Patrick Holleeder studeerde aan de conservatoria in Hilversum en Zwolle en studeerde in 2000 af als Uitvoerend Musicus. Patrick heeft lessen gevolgd bij Henk Meutgeert, Jerry van Rooijen, Ruud Ouwehand en Cor Bakker. Patrick heeft na zijn studie in uiteenlopende bezettingen gespeeld, o.a. met de Jazzfunkgroep Shebop. Patrick geeft ook soloconcerten door het land. Verder heeft Patrick lespraktijken bij verschillende scholen en werkt hij ook als docent op Bartiméus. Aan huis heeft hij een eigen muziekstudio voor diverse audioprodukties.

Andries en Patrick kwamen elkaar voor het eerst tegen in 1992 bij de regionale Woodchapel Bigband in Zeist en hebben jarenlang in dit orkest samengewerkt. Vanaf dat moment zijn zij ook daarbuiten samen optredens blijven verzorgen (soms aangevuld met andere muzikanten). Hun optredens staan bekend om de improvisaties over de diverse thema’s waardoor hun songs (doorgaans jazzstandards) ter plekke worden gearrangeerd! Daardoor klinkt elk optreden -ook voor hen- steeds weer opnieuw even fris. Zij spelen in diverse Easy Listening-stijlen, waaronder Jazz, Latin, Ballads, Blues etc. Ook pop- en rockinvloeden zijn in hun spel aanwezig.

Meer over deze 2 muzikanten is terug te vinden op www.patrickholleeder.nl.

De toegang is gratis. Tijd: 14.00 tot 17.00 uur.

Bron: VVV Wijk bij Duurstede.
Hoofdfoto: DitIsWijk.

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.