Groot feest op langste dag van het jaar.

Op 21 juni is de opening van de Stroomfabriek, steenfabriek de Bosscherwaarden aan de Lekdijk West 28diwjk West  in Wijk bij Duurstede. Deze dag is ook de langste dag van het jaar. Dit gebeurt met een evenement over duurzaamheid: seminars, markt, rondleidingen van Het Utrechts Landschap, Zonnige muziek van Pimiento en Oudhollandse spelletjes voor kinderen. Iedereen is welkom, er is een vol programma, met voor ieder wat wils. • Leuk voor families die op zoek zijn naar een uitje op vaderdag. • Leuk voor mensen die interesse hebben in het verduurzamen van de woning en informatie willen op welke wijze ze dat kunnen doen. • Leuk voor mensen die geïnteresseerd zijn in de natuur en mee willen lopen met de rondleiders van Utrechts Landschap. • Leuk voor mensen die graag marktjes met lokale producten bezoeken.

De stroomfabriek gaat starten
Het programma duurt van 14.00 – 17.00 uur. De openingshandeling is om 14.00 uur. De Stroomfabriek wordt in gebruik genomen na de openingshandeling door de (loco) burgermeester.

EigenWijks Evenement
14.30 – 17.00:
* Groenpand Slimme energiebesparingsoplossingen, duurzame energieopwekkingsmogelijkheden en concrete handvaten voor MKB en particulieren om te verduurzamen. Naast dat verduurzamen goed is voor het milieu is het ook goed voor de verlaging van jouw energierekening. Hoe je dat doet vertellen IJmert Muilwijk en Sebastiaan Hameleers van Groenpand.
* Het Utrechts Landschap Saskia van Dockum: Het belang van duurzaamheid voor de natuur. Wat is de invloed van het gebruik van fossiele brandstoffen op de natuur, en hoe erg is dat nou eigenlijk? Kunnen we dat veranderen?
* Van der Sijs: Slimme oplaadsystemen voor elektrische auto’s Hoe moet dat toch met de toenemende hoeveelheid elektrische auto’s bij bedrijventerreinen? Heb je wel genoeg oplaadpunten hiervoor? EigenWijks bedrijf Van der Sijs vertelt tijdens het seminar op 21 juni over het slimme oplaadsysteem Charging Plaza. Kom naar het EigenWijkse evenement en laat je informeren!
* Q Concepts Airborne Windturbine – windmolen als vlieger op eigen dak. Kan dat een windmolen als vlieger op eigen dak?? Echt?? Hoe dan?? Je hoort het tijdens dit seminar.
* Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) Wijnand Jonkers: Wat gebeurt er allemaal al in de provincie Utrecht op het gebied van duurzaamheid? Je zult versteld staan van alle initiatieven van bewoners die al plaatsvinden. Kun jij daar ook aan meedoen? Je hoort het tijdens dit seminar.

Duurzame markt
14.00 – 17.00:
Onder de kap van de steenfabriek kraampjes met een keur aan duurzame en lokale producten, groene energie-oplossingen voor eigen huis, Fairtrade-artikelen en veel informatie over duurzaam wonen, werken en transport. NB: pinnen is niet mogelijk.

Rondleidingen
Houd je van de natuur? Vind je het leuk om meer te weten over natuurgebied De Bosscherwaarden en hoe zit dat nou precies met die steenoven die stroomfabriek wordt in Wijk bij Duurstede? Kom naar het EigenWijkse evenement op 21 juni aanstaande en ga mee met de rondleidingen verzorgd door Stichting Het Utrechts Landschap.

Muziek
14.00 – 17.00:
Pimiento Laat je meevoeren met Zomerse Zuidamerikaanse salsa – klanken van Pimiento

Kinderactiviteiten
De hele middag: Buitenspeelspul van SpeelOtheek Katrein Daarnaast kun je zelf vliegers maken onder begeleiding en natuurlijk ook direct uitproberen. Let op! De stroomfabriek ligt aan de lek! Dus pas goed op jouw kinderen!

Bron: DitIsWijk.
Foto’s en illustraties: OogOpWijkBijDuurstede en DitIsWijk.

 

        Fairtrade Wijk bij Duurstede

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.