Boeiende tentoonstelling op donderdag 7 mei.

Dit jaar wordt door RomeinenNU in samenwerking met Stichting Romeinse Limes Nederland de tweede editie van de Romeinenweek georganiseerd, die zal plaatsvinden van 2 tot 10 mei. Door heel Nederland worden er activiteiten georganiseerd rond de Romeinse geschiedenis, met de Limes in het bijzonder. Landschap Erfgoed Utrecht, RomeinenNU en Museum Dorestad hebben de handen ineengeslagen om op 7 mei een evenement te organiseren in Museum Dorestad.

Op 7 mei zal Museum Dorestad het podium worden van Romeinen en gravende archeologen. Zo kunnen kinderen bij de verschillende activiteiten graven naar het Romeinse verleden en hun vondsten laten determineren bij de archeoloog. Buiten in de tuin van Museum Dorestad kun je samen met de archeoloog speuren naar vondsten met een metaaldetector.

Nog meer te doen

Ook zal een bezetting van Romeinse soldaten en ambachtslieden aanwezig zijn die hun kamp bij het museum hebben opgeslagen. In het Romeinse kamp zijn verschillende activiteiten, spelletjes en geven de

Romeinen graag uitleg over hun werkzaamheden. Daarnaast kunnen kinderen verschillende workshops volgen en getraind worden tot een echte legionair.

Tussen 3 en 10 mei reist een groep Romeinen met een Romeinse reiswagen en paarden langs de Limes van Nijmegen naar Alphen aan de Rijn. Op 7 mei zal het reisgezelschap een stop maken in Wijk bij Duurstede. Voor wie nog geen genoeg heeft van de Romeinen, kan een rondrit maken in een echte Romeinse reiswagen door Wijk bij Duurstede.

U kunt voor dit evenement op 7 mei tussen 11:00 en 17:00 uur terecht in Museum Dorestad, Muntstraat 42.

Kijk voor meer informatie op de website.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.