Boeiende en leerzame rondleiding.

Het Utrechts Landschap organiseert als eigenaar van de voormalige “Steenfabriek De Bosscherwaarden” in de uiterwaarden bij Wijk bij Duurstede unieke rondleidingen.

Aan de hand van een videofilm uit de jaren 80 krijgt u een indruk van het werken op een steenfabriek. Het productieproces  van stenenbakken en  de werking van een ringoven  wordt aan de hand van een schema uitgelegd. We maken een wandeling in en over de oven en langs de tasvelden naar het transsportdijkje. Vanaf dit transsportdijkje ziet u de kleiafgravingen en de kleibult. We vervolgen onze weg naar voormalige fabriekshallen en droogloodsen . Voor het eerst dit jaar is er divers materieel te zien uit het  smalspoormuseum Decauville. Opgesteld staan  o.a.  stenen-, rekken- en  transverse wagens. De steenfabriek  Bosscherwaarden was van 1923 t/m 1991 in bedrijf. In 1 ½ uur heeft u een indruk gekregen van het proces van kleiafgraving tot het in gebruiken  nemen van de bakstenen.

Tijd: 14.00 uur. Prijs:    Deelname voor volwassenen € 4,-.  Kinderen van 8 t/m 12 jaar en beschermers € 2,50. Honden niet toegestaan.

Reservering is gewenst.

Bron en aanmelden: VVV Wijk bij Duurstede, Markt 24, Wijk bij Duurstede, tel. 0343 575995 of via www.utrechtslandschap.nl/activiteiten.
Locatiebeeld: GoogleMaps.

 

Rondleiding steenfabriek

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.