Bijzonder “Atelier” in voormalige stadsboerderij.

“Reinaerde Atelier ’t Rondeel” huist in een voormalige stadsboerderij in het centrum van Wijk bij Duurstede. Hier exposeren, verkopen en verhuren wij originele kunst van zogeheten ‘Outsider Art’ kunstenaars.

Outsider Art
Outsider Art is een kunstvorm gemaakt door ongeschoolde kunstenaars, die zich buiten de marges van de kunstmarkt bevinden. Zoals mensen met een beperking of met een psychiatrische achtergrond, visionairs en volkskunstenaars. Het werk is erg sprekend. In onze galerie is schilderkunst, grafiek en keramiek te zien en te koop van outsider kunstenaars uit binnen- en buitenland. Onze eigen collectie kunt u lenen via onze kunstuitleen. Tevens is er een atelier, een werkplaats waar kunstenaars met een beperking, onder professionele begeleiding, hun eigen stijl ontwikkelen.

Expositie “Oude en nieuwe Meesters”
U bent overigens van harte welkom op de Expositie “Oude en nieuwe Meesters” van 7 juni tot 6 september 2015. U bent van harte uitgenodigd voor onze expositie ´Oude en nieuwe meesters´ waarin we een ruime selectie laten zien van werk dat is gemaakt door een aantal oud-kunstenaars van ´t Rondeel, aangevuld met de kunst van onze huidige ‘meesters’. Onze ‘oude meesters’ worden vertegenwoordigd door Nol Vonk, Joke Bijlsma, Caspar Muschter, Jan Endeveld, Luuk van de Bult en Ineke van Dussen. Het werk dat we selecteerden om te laten zien wat er tegenwoordig op ’t Rondeel wordt gemaakt komt van Esther Kooij, Louis Stam, Rob Heimel en Jaqueline de Bruin.

Altijd al een origineel kunstwerk willen hebben? Kom dan eens langs en ontdek in de uitgebreide collectie een kunstwerk dat bij u aanspreekt. De collectie wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. Openingstijden: 1e zondag van de maand van 13:00 – 17:00 uur en van maandag t/m donderdag van 10:00 – 16:00 uur en op afspraak.


Bron en meer informatie ook voor andere activiteiten: Reinaerde Atelier ’t Rondeel (Kokkestraatje 35/39).

 

 

Dirty Dancing - Jaqueline de Bruin    Als sterren aan de hemel staan - Antoinette van Rijn   

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.