Volop keus voor een goede zaak.

Bijna 400 Wereldwinkels en Fair Trade Shops verkopen de mooiste wereldcadeaus. Volgens eeuwenoude tradities gemaakt. Met een hedendaags tintje. Elk product is met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Door de handel met Wereldwinkels verdienen de makers van deze cadeaus een geregeld inkomen. En krijgen zij ondersteuning bij het ontwikkelen van hun bedrijf. Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat armoede wèl bestreden kan worden.

In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing, medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan.

In de Wereldwinkel kunnen de makers wel hun verhaal kwijt. Hoe ze met weinig middelen die prachtige producten maken. Wat ze nodig hebben om hun bedrijf te kunnen verbeteren. Zodat ze een beter bestaan kunnen opbouwen.

Ons adres:
Peperstraat 33
3961 AR  Wijk bij Duurstede
Tel. 0343-594333
Contact: info@wereldwinkelwbd.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur (maandag gesloten)
In de maanden augustus en september is de winkel  wel op maandagmiddag geopend van 13.30u tot 17.00u.

Kijk ook eens op onze website en voor onze acties op onze Facebookpagina of volg ons op Twitter!

De Wereldwinkel is een campagne begonnen om Wijk bij Duurstede medio 2015 een FairTradeGemeente te laten worden.

wereldwinkel

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.