Voormalig handelsplaats met rijk verleden.

Wijk bij Duurstede heeft een rijk verleden, het was een voormalig handelsplaats.  Vroeger lag hier, langs de Kromme Rijn,  de belangrijke handelsplaats Dorestad. Romeinen, Vikingen en bisschoppen hebben hun stempel gedrukt op het stadje.

Museum Dorestad verhaalt over de geschiedenis vanaf de Dorestad periode en de opgravingen die hebben plaatsgevonden in de handelsplaats.

De gerestaureerde kasteelruïne van Kasteel Duurstede, met zijn vierkante Donjon uit 1270 en Bourgondische toren, laat nog iets van die rijkdom zien. Er zijn tal van monumenten, zoals de Grote Kerk, molen Rijn en Lek en het oude Stadhuis op de Markt.

Wijk bij Duurstede is nu een bruisend  toeristisch stadje. De historische binnenstad, met haar monumenten en exposities in de vele kunstgaleries, trekt veel cultuurliefhebbers. Uniek zijn de poëzie- en de beeldenroute door de binnenstad.  De VVV verzorgt stadswandelingen en bezoek aan diverse monumenten.

Tot de gemeente behoren ook de kernen Cothen en Langbroek, sfeervolle dorpen  in een agrarisch landschap met ieder een eigen karakteristiek.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.